0
ثبت سفارش
تعداد
عنوان

طرح توجیهی کشاورزی

کشاورزی و زراعت مشاغل پیچیده ای هستند، به عنوان مثال حجیم بودن بودن اکثر محصولات کشاورزی، حمل و نقل و نگهداری آنها را دشوار و پرهزینه می کند و این واقعیت محل تولید را به جایی نزدیک به محل مصرف یا فرآوری محدود میکند . برای موفقیت، شما باید بدانید که چگونه شرکت کشاورزی خود را به طور موثر اداره کنید و نه تنها تناوب محصول خود را پیش بینی کنید، بلکه وضعیت نقدی و درآمد خود را نیز پیش بینی کنید. برای انجام این کار، به یک طرح توجیهی مناسب نیاز دارید. اگر به دنبال راه اندازی یک تجارت کشاورزی یا توسعه شرکت کشاورزی موجود خود هستید، به یک طرح توجیهی نیاز دارید. یک طرح کسب و کاربه شما کمک می کند تا در صورت نیاز بودجه خود را جمع آوری کنید و برای رشد کسب و کار کشاورزی خود برنامه ریزی کنید تا شانس موفقیت خود را افزایش دهید. طرح توجیهی کشاورزی شما یک سند زنده است که باید هر ساله با رشد و تغییر شرکت شما به روز شود. یک طرح توجیهی کسب و کار تصویری از کسب و کار کشاورزی شما را به شکل امروزی ارائه می دهد و برنامه رشد شما را برای پنج سال آینده ترسیم می کند، اهداف کسب و کار و استراتژی های شما برای رسیدن به آنها را توضیح می دهد، همچنین شامل تحقیقات بازار برای حمایت از برنامه های شما می شود.

چرا شغل کشاورزی ؟

کشاورزی در ایران پیشینه ای طولانی دارد و جزو اولین فعالیت های بشر در جهت رفع نیازهای خود بوده است. با رشد جمعیت و نیاز روزافزون به مواد غذایی، نیاز به افزایش فعالیت های وابسته به کشاورزی روز به روز بیشتر احساس می شود. اهمیت شغل کشاورزی به این علت است که بعد از صنعت، کشاورزی به عنوان زیر بنای اصلی توسعه کشورها محسوب می شود. مواد خام هسته اصلی اقتصاد جهانی هستند، بدون دسترسی به مواد خام، تولیدکنندگان نمی توانند محصولی تولید کنند. مواد خام غیر کشاورزی شامل فولاد، مواد معدنی و زغال سنگ است. با این حال، بسیاری از مواد خام از کشاورزی به دست می آیند (از چوب برای مصالح ساختمانی گرفته تا گیاهان برای طعم دادن به غذا. به عنوان مثال، ذرت برای تولید مواد غذایی استفاده می شود و به عنوان پایه ای برای اتانول، نوعی سوخت، عمل می کند. مثال دیگر رزین ها هستند: محصولات گیاهی که در کاربردهای مختلف صنعتی مانند چسب ها، پوشش ها و رنگ های مورد استفاده در ساختمان سازی استفاده می شوند). مواد خام حاصل از کشاورزی بخش بزرگی از تجارت بین المللی را تشکیل می دهد. کشورهایی که این منابع فراوان دارند آنها را صادر می کنند و با موادی که ندارند تجارت می کنند. اگر کشاورزی یک کشور به دلایلی آسیب ببیند، قیمت ها می تواند افزایش یابد و جریان تجارت را مختل کند. کشاورزی بر تجارت جهانی تأثیر می گذارد زیرا با سایر بخش های اقتصاد گره خورده است و از ایجاد شغل حمایت می کند و توسعه اقتصادی را تشویق می کند. کشورهایی که بخش های کشاورزی قوی دارند، رشد اشتغال در سایر بخش ها را تجربه می کنند. کشورهایی که رشد بهره‌ وری کشاورزی و زیرساخت‌های کشاورزی قوی دارند نیز درآمد سرانه بالاتری دارند، زیرا تولید کنندگان در این کشورها از طریق فناوری و شیوه‌های مدیریت مزرعه نوآوری می‌کنند تا بهره‌ وری و سود کشاورزی را افزایش دهند. شغل کشاورزی، فعالیت های مربوط به تولید و فرآوری مواد غذایی و الیاف شامل فن آوری های کشت خاک، کشت و برداشت محصول، تولید دام، و فرآوری محصولات گیاهی و حیوانی برای مصرف و استفاده انسانی می شوند. کشاورزی می تواند به کاهش فقر، افزایش درآمد و بهبود امنیت غذایی برای 80 درصد از فقرای جهان که در مناطق روستایی زندگی می کنند و عمدتاً در کشاورزی کار می کنند، کمک کند. 

انواع مشاغل کشاورزی:

تولید خوراک دام: تولید و فروش فرمول های غذایی برای حیوانات مزرعه.

کشاورزی و تولید بذر: تولید و فروش مواد شیمیایی کشاورزی (مانند کود، آفت کش ها و قارچ کش ها) و بذر به کشاورزانی که از رشد محصولاتشان حمایت می کنند.

مهندسی کشاورزی: توسعه، آزمایش و اجرای ابزار و ماشین آلات کشاورزی جدید برای بهبود فرآیند برای کشاورزان.

تولید سوخت زیستی: تولید انرژی از زیست توده.

تولید زراعی: فرآیند رشد و برداشت انواع محصولات زراعی مانند میوه ها، سبزیجات و غلات.

منابع تامین مالی مشاغل کشاورزی

منابع اصلی تأمین مالی برای یک تجارت کشاورزی، پس انداز شخصی، کارت های اعتباری، وام های بانکی و سرمایه گذاران هستند. وقتی نوبت به وام های بانکی می رسد، بانک ها می خواهند طرح تجاری شما را بررسی کنند و اطمینان حاصل کنند که می توانید وام و سود خود را بازپرداخت کنید. برای به دست آوردن این اطمینان، بانک عامل نه تنها می خواهد مطمئن شود که وضعیت مالی شما معقول است، بلکه می خواهد یک برنامه حرفه ای نیز ببیند. یک طرح توجیهی خوب به رشد مزرعه یا کسب و کار تولید مواد غذایی شما کمک می کند، همچنین می تواند شانس شما را برای دریافت کمک های مالی یا وام های دولتی افزایش دهد، به شما کمک کند تا کسب و کار خود را در شرایط سخت مدیریت کنید. اکثر وام دهندگان یا سرمایه گذاران قبل از اینکه حتی به فکر تامین مالی یک پروژه باشند، نیاز به یک طرح توجیهی دارند. هنگامی که عناصر متعددی از اداره یک کسب و کار کشاورزی و عواملی مانند آب و هوا و مقررات دولتی که اغلب خارج از کنترل شما هستند را به آن اضافه کنید، یک طرح توجیهی به ابزاری ضروری برای مدیریت مؤثر، برنامه ریزی استراتژیک و ارتباط بین تمام سهامداران کلیدی تبدیل می شود.  یکی از ویژگی های مهم طرح کشاورزی این است که چارچوبی منطقی، عینی و واقع بینانه منطبق بر سیاست های عمرانی بخش  کشاورزی در اختیار می گذارد که از جنبه های گوناگون، سودآوری، علمی و مفید بودن طرح را نشان می دهد. چنین طرحی توجیهی به آنها این اطمینان را می دهد که می توانید با موفقیت و حرفه ای یک تجارت را اداره کنید. پس انداز شخصی و وام های بانکی رایج ترین راه های تامین مالی برای شرکت های کشاورزی است.

اگر می خواهید یک تجارت کشاورزی راه اندازی کنید و یا به دنبال توسعه شرکت کشاورزی موجود خود هستید بایستی :

- نگاهی مختصر به صنعت کشاورزی داشته باشید. اگر مطمئن نیستید از کجا شروع کنید، مزارع، تولیدکنندگان مواد غذایی، تأسیسات تولید مواد غذایی و سایر طرح های تجاری نمونه مرتبط با کشاورزی را برای الهام گرفتن بررسی کنید.

- در نمای کلی شرکت خود، نوع کسب و کار کشاورزی را که در حال انجام آن هستید، با جزئیات توضیح می دهید.

- در مورد نوع تجارت کشاورزی که در حال فعالیت هستید بحث کنید.

- الگوی مناسب طرح کسب و کار کشاورزی را برای کسب و کار خود بیابید.

- جزئیات رقبای مستقیم شما یک نمای کلی از مشتریان هدف خود ارائه دهید. در مورد راه هایی که می توانید از رقبای خود بهتر عمل کنید فکر کنید و آنها را در برنامه خود ثبت کنید.

- یک تصویر فوری از استراتژی بازاریابی خود ارائه دهید. اعضای اصلی تیم خود را شناسایی کنید.

- سعی کنید مشتریان هدف خود را شناسایی کنید. با توجه به جمعیت شناسی، از جمله بحث در مورد سن، جنسیت، مکان، و سطح درآمد مشتریان بالقوه ای که می خواهید به آنها خدمت کنید.

- رقبای غیرمستقیم خود را شناسایی کنید. رقبای غیر مستقیم آنهایی هستند که مشتریان باید از آنها خرید کنند و به طور مستقیم با محصول یا خدمات شما رقابت نمی کنند. این شامل سایر انواع کشاورزان، عمده فروشان و توزیع کنندگان می شود.

- یک نمای کلی از برنامه مالی خود ارائه دهید.

همچنین سوالات زیر باید در بخش تحلیل صنعت طرح کسب و کار کشاورزی شما پاسخ داده شود:

- حجم صنعت کشاورزی (به دلار) چقدر است؟

- آیا بازار رو به کاهش است یا افزایش؟

- رقبای اصلی در بازار چه کسانی هستند؟

- تامین کنندگان کلیدی در بازار چه کسانی هستند؟

- چه روندهایی بر صنعت کشاورزی تأثیر می گذارد؟

- پیش‌بینی رشد صنعت کشاورزی طی 5 تا 10 سال آینده چیست؟

- اندازه بازار مربوطه چقدر است؟ یعنی بازار هدف بالقوه برای کسب و کار کشاورزی شما چقدر است؟ شما می توانید چنین رقمی را با ارزیابی اندازه بازار در کل کشور و سپس اعمال این رقم برای جمعیت محلی خود به دست آورید.

اگر با ایجاد یک طرح کسب و کار کشاورزی آشنا نیستید، ممکن است فکر کنید که ایجاد آن یک فرآیند زمان‌بر و خسته‌کننده خواهد بود. برای بیشتر کارآفرینان اینطور است، اما  با تکیه بر تجربه، منابع و دانش لازم طرح توجیهی کشاورزی، این راه برای شما هموار خواهد شد. این طرح تمام آنچه که شما برای راه اندازی یا توسعه و بهبود فعالیت کشاورزی خود نیاز دارید برای شما فراهم می کند. 

بنابراین چنانچه طرح توجیهی کشاورزی ارزیابی کاملی از جنبه های گوناگون یک طرح کشاورزی به عمل آورد و اطلاعات درست و دقیقی در اختیار سرمایه گذاران در این زمینه قرار دهد، سودآوری کل پروژه تضمین خواهد شد و در نتیجه سبب تولید محصولات بیشتر و با کیفیت تر خواهد شد. بنابراین یکی از عوامل مهم در تحول و توسعه بخش کشاورزی و فعالیت های مرتبط با آن، استفاده از طرح توجیهی مناسب و علمی است که چشم اندازی روشن به دست فعالان و سرمایه گذاران این بخش می دهد که با اطمینان کامل و کمترین میزان ریسک به سرمایه گذاری در بخش کشاورزی بپردازند.  

                                                                          




  • وضعیت
  • جدیدترین
  • پربازدیدترین
  • پرفروشترین
  • ارزانترین
  • گرانترین
  • الفبا
  • محبوب ترین

 

logo-samandehi